Tero Tuomisto palkittiin kultaisella Helsinki-mitalilla

511
terotuomisto

Pukinmäkeläinen historiantutkija Tero Tuomisto on palkittu kultaisella Helsinki-mitalilla, joka on pääkaupungin korkein mahdollinen tunnustus. Tuomisto sai mitalin tunnustukseksi pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta luottamustehtävissä Helsingin kaupungin hyväksi.

 

Tuomisto on toiminut monissa kunnallisissa luottamustehtävissä vuodesta 1981, jolloin hän aloitti verolautakunnan varajäsenenä. Hän on ollut kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen, varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja 1985 – 2004, Helsinki-viikon säätiön eli Helsingin juhlaviikkojen hallituksen jäsen 2005 – 08 sekä vuodesta 2008 alkaen rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnan jäsen; 2009 -2010 varapuheenjohtaja. Hän toimi 1990-luvulla myös Seurasaari-säätiön hallituksessa. Hän oli varavaltuutettuna 1993-2008 ja kaupunginvaltuutettu 2008.

Helsinki-mitalia on myönnetty vuodesta 1956. Ritarikuntien kanslia on hyväksynyt Helsinki-mitalin kannettavaksi virallisten kunniamerkkien ohella. Sen kääntöpuolelle on painettu tunnuslause ”acti labores ivcvndi” eli ahkeruus on ilomme. Ansiomitalin esikuva on Tukholman kaupungin Sankt Eriksmedaljen. Kultainen Helsinki-mitali voidaan myöntää 20 vuotta kaupungin luottamustehtävässä toimineelle, 30 kaupungin palveluksessa olleelle sekä ansioituneelle kansalaiselle.

Tero Tuomisto on ollut vuosikymmenten ajan aktiivinen myös kaupunginosa-toiminnassa. Hän on ollut vuodesta 1986 alkaen Pukinmäki-seuran johtokunnan jäsen ja sihteeri sekä 1982 alkaen urheiluseura Pukinmäen Kisan puheenjohtaja. Paikallisessa sos.dem. yhdistyksessä hän toimi vuodesta 1981 alkaen kolmen vuosikymmenen ajan sihteerinä ja puheenjohtajana. Vuodesta 1997 alkaen hän on ollut Koillis-Helsingin Lähimmäistyö Miljan varapuheenjohtaja ja siten mukana Miljan palvelutalon toiminnassa.

Tuomisto on kirjoittanut muun muassa useita Pukinmäen historiaa eri tavalla valottavia kirjoja, joista laajimman ”Pukinmäki – Aikoja ja ihmisiä” yhdessä Lasse Rekolan kanssa. Se on tiivis kertomus Pukinmäen historiasta pienestä kylästä nykyajan kaupunginosaksi. Paikkakunnan vaiheista kertovia artikkeleita hän on laatinut myös Pukinmäki-seuran julkaisuihin Pukinjuuri I ja II sekä Vantaan kaupungin julkaisemiin Helsingin pitäjä-vuosikirjoihin.

Pukinmäki-Seura ja www.pukinmaki.fi -toimitus onnittelevat Teroa sydämellisesti huomionosoituksesta.

Lisätiedot:
Helsingin kaupungin tiedote 12.6.2012