5 – Taidetalo

1247

Yhdistysmuotoinen Pukinmäen Taidetalo on perustettu 1989. Se ylläpitää lasten ja nuorten taidekouluja, joissa voi opiskella ja harrastaa laajalla skaalalla musiikkia, kuva- ja sanataidetta, sirkusta, tanssia ja teatteria viidessä eri toimipisteessä Pukinmäessä. Myös pienten lasten ja aikuisten taideopetusta on ohjelmassa. Taidetalo-yhdistyksen jäseniä ovat pukinmäkeläiset yhdistykset sekä oppilaiden huoltajat. Lukuvuoteen kuuluvat julkiset näyttelyt ja matineat sekä monenlaiset esitykset eri tapahtumissa.

Kalliopuisto on nimetty maamme mineralogian kehittäjän ja Jokamiehen kivikirjan kirjoittajan, professori Aarne Laitakarin (1890–1975) mukaan. Laitakarit olivat monin tavoin mukana Pukinmäen yhdyskunnan elämässä. Anna-Liisa Laitakari vaikutti mm. Pukinmäen Naisvoimistelijoiden perustamiseen 1921 ja Aarne Laitakari mm. Oulunkylän Yhteiskoulun perustamiseen 1924 toimien sen johtokunnassa 50 vuotta. Laitakarien huvila oli kallion juurella. Sen laella oli kaksikin muuta huvilaa, joista pohjoisemman nimi oli Tuulenpesä.

Säveltäjänpuiston reunassa leikkipuisto Unikko on lasten ja lapsiperheiden keidas vesialtaineen. Toiminta ulottuu vauvojen värikylvyistä koululaisten säpinäviikkoihin, painotuksena käden taidot ja liikuntaleikit. Kesällä tarjotaan maksuton lounas helsinkiläisille lapsille. Perimätiedon mukaan leikkipuiston kumpareen alla on Laitakarien maakellari, joka on niin jämerä, ettei sitä saatu rikottua puistoa rakennettaessa.