17 – Karhusuontie kauppakatuna

1031

Suurten automarkettien yleistymiseen saakka erilaisia kauppoja ja muita liikkeitä löytyi pitkin kyliä huomattavasti enemmän kuin nykyään. Esimerkiksi Karhusuontien varressa oli vielä sotien jälkeen neljä eri sekatavarakauppaa, mm. nro 14–16:ssa Reijosen kauppa Terijoelta siirretyssä huvilassa (sittemmin Paavilainen). Vuosina 1936–1993 toimi nykyisen Pukinmäenkaaren kulmassa paikkakunnan toinen Elanto.

Urheilutiellä (nyk. Kisatie) oli Arttur Janssonin liima- ja pesuainetehdas. Sivummalla Jokitiellä Konstantin Korsoffin maahantuontiliike, jonka valikoimassa oli mm. venäläisiä polkupyöriä ja leluja.

Ennen sotia Karhusuonkujan kulmassa toimi Budjanskin karamellitehdas, jossa työskenteli vielä vuonna 1934 neljä karamellileipuria. Myöhemmin samassa talossa oli nukketehdas ja sitten Amorin karamellitehdas. Pukinmäen postiasema aloitti 1927 nykyisen Eskolantien ja Karhusuontien risteyksessä, kunnes muutti nykyiselle Sunilantielle, ja sielläkin samassa rakennuksessa toimi kauppa vuosikymmeniä useiden eri omistajien nimillä.