Suojaisan aukion muodostavat 1982 valmistunut VR:n asemarakennus sekä 1985 valmistuneet terveysasema ja toimistotorni. Lipunmyynti asemalla lopetettiin 2000 ja siihen sijoittui ravintola. Aseman alikulussa on Pukinmäen peruskoulun ja Helsingin uuden yhteiskoulun oppilaiden seinämaalaus vuodelta 2012. Sen toteutusta koordinoi Vireä Pukinmäki-hanke, joka järjesti mm. turvallisuuskävelyitä ja perusti kaupunginosan internet-sivut. Terveysasema muutti Malmille 2006, mutta jäljellä ovat vielä hammashoitola sekä kotiterveydenhoidon tukikohta. Alakerrassa NMKY:n nuorisotalo bänditiloineen ja mopohalleineen. Säterintien puolelle saatiin 1980-luvulla taksitolppa pukinmäkeläisen aktiivisuuden tuloksena.
Tietolaatikko: Pukinmäen palveluita ennen ja nyt
Pukinmäen ostarilla ovat vuosien saatossa toimineet mm. apteekki, posti, radio- ja tv-liike, Foto Mannelin, Helsingin Osuuskauppa, K-kauppa, eri ravintolat sekä Osuuspankki. Vastapäätä oli Yhdyspankki, nyt kukkakauppana. Rautakirja toimi alkujaan vanhalla asemalla, sen perinteitä jatkaa R-kioski. Elanto aloitti 1920-luvulla ja ehti toimia vielä terveyskeskuksen talossa, nyttemmin Alepana entisen Aleksi 13:n paikalla. Naapuruston taloissa on ollut erilaisia toimistoja, partureita ja kampaamoja. Lähes joka korttelissa oli aikoinaan oma siirtomaatavarakauppa. Eskolantiellä toimi Kaino Passin kampaamo, jolla oli isompi liike keskustassa ja joka esitteli lehdissä uudet tyylit helsinkiläisille, edelleen iso tammi portin pielessä.
Asemalta vedettiin Weisteen tavarakuljetuksia varten pistoraide, jota käytti myös halkoliike. Muuta pienteollisuutta olivat Öhmanin konepaja, Kotilämpö ja sen paikalla aiemmin Rautatyö, joka on nyt Rocla, ynnä muita. Savelassa toimi Kiilakarin salkkuvalmistamo.